Frittata met zalm en roomkaas – een hartige traktatie!
Op zoek naar een luxe en eiwitrijke frittata? Deze frittata met gerookte zalm, romige roomkaas en frisse tomaat is perfect voor een voedzaam ontbijt, brunch of lichte avondmaaltijd. De courgette en lente-ui zorgen voor een heerlijke bite, terwijl dille en kappertjes een verfijnde smaak toevoegen. Eenvoudig te maken en boordevol smaak!
Nog geen beoordelingen (geef je beoordeling onderaan deze pagina!)
Ingrediënten
Voor 4 personen X
6 eieren | |
100 gram gerookte zalm | |
1 Roma tomaat | |
8 schijven courgette | |
2 el lente-ui | |
0.5 stuks rode ui (kleine) | |
1 el kappertjes | |
7 gram dille | |
60 gram roomkaas (in blokjes) Bijvoorbeeld Mon Chou | |
3 el kwark |
Naar smaak
Peper & Zout |
Zo maak je het
1.
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)
Markeer
2.
Snijd de groenten
Snijd de tomaat en courgette in schijven. Snijd de rode ui in reepjes en de lente-ui in kleine ringetjes.
Hak de dille fijn.
Markeer
3.
Maak het eimengsel
Klop in een kom de eieren los met de kwark, peper en zout. Voeg de fijngehakte kruiden toe en meng goed.

Markeer
4.
Maak de frittata op
Giet het eimengsel in een ovenschaal. Ikzelf heb een ronde schaal van 19 cm gebruikt.
Leg de tomaten- en courgetteschijven rondom om en om en dakpansgewijs in de schaal. Vervolgens verspreid je de rode ui, roomkaas, gerookte zalm, lente-ui en kappertjes over de ovenschaal.
Plaats de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot het eimengsel is gestold.
Eet smakelijk!
Markeer
Geef een reactie