Hartige frittata met spinazie – een heerlijke twist met geitenkaas!
Zin in een makkelijke en smaakvolle frittata met spinazie? Dan is dit recept perfect! Het combineert zachte geitenkaas, tomaatjes en knapperige pijnboompitten met kruidige spinazie. Bovendien maakt de kwark hem heerlijk luchtig. Daarnaast zorgen rode ui en tomaatjes voor een mooie zoet-hartige balans. Kortom, een simpel én verrukkelijk gerecht dat je zo op tafel zet!
Nog geen beoordelingen (geef je beoordeling onderaan deze pagina!)
Ingrediënten
Voor 4 personen X
6 eieren | |
3 el kwark | |
60 gram spinazie | |
50 gram geitenkaas | |
0.5 stuks rode ui | |
100 gram gemengde tomaatjes | |
15 gram basilicum/peterselie/bieslook | |
8 gram pijnboompitten |
Naar smaak
Peper & Zout |
Zo maak je het
1.
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)
Markeer
2.
Snijd de groenten
Snijd de spinazie in groffe stukken en de rode ui in dunne ringen. Halveer de tomaatjes en snijd de verse kruiden fijn.
Doe de pijnboompitten in een pan en zet deze op middelhoog vuur. Schud een paar. Als de pijnboompitten goudbruin zijn haal je ze uit de pan. Blijf erbij staan want ze branden snel aan! (Sonya..!)
Markeer
3.
Maak het eimengsel
Meng de eieren samen met de kwark, verse kruiden, peper en zout in een kom totdat een gladde massa ontstaat.
Markeer
4.
Maak de frittata op
Giet het eimengsel in een ovenschaal en leg daar bovenop de spinazie. Even husselen met een vork zodat de spinazie omringd is door het eimengsel. Brokkel de geitenkaas over het mengsel en vervolgens de ui en tomaatjes. Tot slot de pijnboompitten.
Plaats de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot het eimengsel is gestold. Eet smakelijk!

Markeer
Geef een reactie