Energie en smaak in één – Frittata met aardappel, tatsoi & feta

40 minuten

Zeer gemakkelijk

4 personen

Heb je zin in een eenvoudige maar voedzame maaltijd boordevol smaak? Deze frittata met voorgekookte aardappel, tatsoi, feta, paprika en rode ui is een heerlijk gerecht dat perfect past bij elke gelegenheid.


In dit recept gebruiken we tatsoi, een Aziatische bladgroente die steeds populairder wordt in de Nederlandse keuken. De zachte, nootachtige smaak en knapperige textuur van tatsoi geven een unieke twist aan dit gerecht. Geen tatsoi in huis? Geen probleem! Je kunt deze groente eenvoudig vervangen door verse spinazie, waardoor de frittata net zo lekker en voedzaam blijft.

Naast de tatsoi maken ingrediënten zoals romige feta, zoete paprika en de volle smaak van rode ui, dille en peterselie, deze frittata tot een ware smaakexplosie. De voorgekookte aardappelen zorgen voor een stevige basis en maken dit gerecht extra vullend. Het beste van alles? Dit recept is snel en eenvoudig te bereiden, zelfs op een drukke dag.

Lees verder om stap voor stap te ontdekken hoe je deze heerlijke frittata op tafel zet!

Nog geen beoordelingen (geef je beoordeling onderaan deze pagina!)

Ingrediënten

Voor 4 personen X
5 eieren
150 ml crème fraiche
150 gram tatsoi
400 gram voorgekookte aardappelschijfjes
1 paprika & 1 ui
100 gr feta
2 tenen knoflook
1 el peterselie
1 tl dille
geraspte kaas
Naar smaak
Peper & Zout

Zo maak je het

1.

Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)

Markeer
2.

Kook de aardappelschijfjes

Kook de aardappelschijfjes circa 5 minuten op middelhoog vuur en laat uitlekken.
Markeer
3.

Snijd de groenten, kruiden en feta

Spoel de tatsoi goed af en snijd in groffe stukken. Snijd de paprika en rode ui in stukjes en hak de kruiden fijn. De feta snijd je in kleine dobbelsteentjes.
Markeer
4.

Bak de groenten

Doe een scheutje olie in een pan en fruit de ui, doe de paprika erbij en vervolgens de tatsoi en knoflook. Bak 3 minuten op hoog vuur.
Markeer
5.

Maak het eimengsel

Meng de eieren samen met de crème fraiche, verse kruiden, peper en zout in een kom totdat een gladde massa ontstaat.
Markeer
6.

Maak de frittata op

Doe de aardappelschijfjes in een ovenschaal en verspreid daaroverheen de feta en dan de gebakken groentemix. Giet het eimengsel erover en tot slot de geraspte kaas. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor circa 25 minuten of tot het eimengsel is gestold. Eet smakelijk!
Markeer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.