Hartige frittata hapjes – Perfect voor borrel of high tea
Op zoek naar een lekker en gezond hartig hapje voor een borrel of high tea? Probeer deze mini-frittata’s uit de oven! Ze zijn eenvoudig te maken, boordevol smaak en perfect als fingerfood. Bovendien kun je ze zowel warm als koud serveren.
Door de frittata’s in muffinvormen te bakken, ontstaan handige porties. De combinatie van spinazie, geitenkaas en pijnboompitten zorgt voor een rijke, volle smaak. Je kunt ze van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Haal ze er even op tijd uit, zodat ze op kamertemperatuur komen. Geniet van een heerlijk hartig hapje!
Nog geen beoordelingen (geef je beoordeling onderaan deze pagina!)
Ingrediënten
Voor 4 personen X
6 eieren (=12 cups) | |
3 el volle kwark | |
2 handen verse spinazie | |
4 zongedroogde tomaatjes | |
2 sjalotjes | |
1 teen knoflook | |
4 schijfjes geitenkaas (68 gram) | |
2 el pijnboompitjes | |
3 el verse tijm |
Naar smaak
Peper & Zout |
Zo maak je het
1.
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)
Markeer
2.
Bereid de groenten voor
Bak de pijnboompitjes kort aan in een pan totdat ze goudbruin zijn en zet ze apart. Hak de knoflook en sjalotjes in kleine blokjes. Doe een scheutje olie in de pan en bak de knoflook en sjalotjes 2 minuten aan.
Snijd de spinazie in smalle reepjes en hak de zongedroogde tomaten in stukjes.
Markeer
3.
Maak het eimengsel
Meng de eieren samen met de kwark, peper en zout in een kom totdat een gladde massa ontstaat.
Markeer
4.
Vul de cups
Vet de cups in met olie of boter. Verdeel het eiermengsel over de 12 cups. Verdeel de spinazie, sjalotten met knoflook
en de zongedroogde tomaten over de cups en vervolgens de geitenkaas. Tot slot verdeel je de pijnboompitten en verse tijm over de cups. Doe de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak de cups in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Serveer warm of koud en geniet van dit heerlijke, gezonde hartige hapje!

Markeer
Geef een reactie