Japanse frittata met prei & kip – Hartig en vol umami!

40 minuten

Zeer gemakkelijk

Ontdek de smaken van Japan met deze verfijnde frittata met prei, paprika en kip!
Deze frittata is geïnspireerd op tamagoyaki, een traditionele Japanse omelet die zowel zoet als hartig is. De zachte eieren combineren perfect met de knapperige prei en de lichte zoetheid van paprika.

Wat dit gerecht echt bijzonder maakt, zijn de Japanse smaakmakers. Miso zorgt niet alleen voor een diepe umami-smaak, maar ook voor extra complexiteit. Daarnaast geeft sojasaus een hartige touch, terwijl mirin een subtiele zoetheid toevoegt. Heb je geen mirin in huis? Geen probleem! In dat geval kun je het eenvoudig vervangen door een klein beetje suiker.

Misschien zijn deze ingrediënten niet alledaags, maar toch tillen ze je frittata naar een hoger niveau. Daardoor breng je een echte Japanse ervaring naar jouw keuken! Bovendien is dit gerecht ideaal als ontbijt, lunch of lichte avondmaaltijd. Het is niet alleen gezond, maar ook verrassend smaakvol.

Durf jij de uitdaging aan?

Nog geen beoordelingen (geef je beoordeling onderaan deze pagina!)

Ingrediënten

Voor 4 personen X
6 eieren
3 el volle kwark
1 stengel prei
1 rode paprika
2 el sojasaus
1 tl miso pasta
1 el mirin (of 1 tl suiker) mirin is een zoete Japanse rijstwijn
1 el sesamzaad (zwart of bruin)
100 gram kipdijfilet of kipfilet
Naar smaak
Zout & Peper

Zo maak je het

1.

Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)

Markeer
2.

Snijd de groenten

Snijd de prei in halve ringen en de paprika in reepjes. Hak de knoflook fijn.
Markeer
3.

Snijd en bak de kipdijfilet

Snijd de kipdijfilet in kleine stukjes. Doe een beetje olie in een koekenpan en bak de kip gaar. Zet opzij.
Markeer
4.

Bak de groenten

Doe een scheutje olie in een koekenpan en bak de knoflook kort aan. Doe de prei, paprika, miso pasta, mirin, sojasaus en een beetje zwarte peper bij de knoflook. Roerbak het mengsel gedurende twee minuten op hoog vuur. Bak het niet te lang want dan komt er teveel vocht vrij. De uiteindelijke frittata zal zijn stevigheid hierdoor verliezen. Schep het mengsel in een ovenschaal.
Markeer
5.

Maak het eimengsel

Meng de eieren samen met de volle kwark in een kom totdat een gladde massa ontstaat.
Markeer
6.

Maak de frittata op

Giet het eimengsel in de ovenschaal en roer het door met het groentemengsel. Verdeel de kipstukjes over het mengsel en vervolgens het sesamzaad. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor circa 25 minuten of tot het eimengsel is gestold. Eet smakelijk!
Markeer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.